سالانه در حوادث سوختگی، حریق اتومیبلها یکی از آمارهای اعلام شدهی اصلی از سوی مراکز آتشنشانی است. خودروها به دلایل گوناگونی میتوانند دچار سانحه آتشسوزی شوند که عمدهترین آن نقص فنی در سیسمهای برق و سوخترسانی آنهاست. در این سوانح متاسفانه بلای آتش، خسارتهای جبرانناپذیر مالی و جانی فراوانی را برای افراد رقم میزند. اما از آنجایی که آمار تلفات و جراحات این نوع از حادثه به طرز چشمگیری قابل توجه است، در ادامه ضمن بررسی علل اصلی وقوع حریق در اتومبیلها، نکات مهم ایمنی پیشگیری از سوختگی در خودرو را نیز برمیشماریم تا افراد در مواجهه با چنین حوادثی لطمات کمتری را پشت سر بگذارند. در ادامه همراه زنو باشید.
دلایل اصلی بروز حریق در خودرو
از آنجایی که تمامی اتومبیلها از اجزای مکانیکی، الکتریکی، سیم پیچهای برق و مایعات اشتغالزای پیچیده ساخته و پرداخته شدهاند، آتشسوزی یکی از اولین خطراتی است که میتواند امنیت جانی سرنشینان را خدشهدار کند. در واقع و بر طبق آمار ارائه شده، بسیاری از خودروهای آتشگرفته با عواملی مانند: تصادف، ترکیدن لاستیک، اخلال در سیستم برق و یا نشت سوخت و مایعات اشتغالزا دچار حادثه حریق شدهاند. در این بخش سعی داریم، با بیان علل اصلی بروز حریق در خودروها، آگاهیهای لازم و کافی را به افراد یادآوری کنیم.
- نشت بنزین
- فرسودگی باک بنزین
- استهلاک پمپ بنزین داخلی
- اتصالی برق خودرو
- وجود مایعات اشتغالزا مانند الکل یا تینر در صندوق عقب یا داشبورد
- فرسودگی مدارهای برق، فیوزها و باطری
- کهنگی لاستیکها
البته که اطلاعات کافی در مورد دلایل اصلی بروز حریق در خودرو میتواند نقش بسزایی در پیشگیری از سوختگی در خودرو ایفا کند اما شرط لازم نیست، از همینرو لازم است افراد با رعایت نکات ایمنی و بهرهگیری از وسایل آتشنشانی مخصوص در خودرو، از بروز حوادثی از این دست جلوگیری کنند.
در همین راستا، در ادامه روشهای لازم و موثر در هنگام آتشسوزی خودرو را باهم بررسی خواهیم کرد.
راهکارهای لازم در پیشگیری از آتشسوزی خودرو
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم ایمنی در برابر آتشسوزی خودرو یکی از نکتههای مهم و حیاتی محسوب میشود. در واقع افراد با رعایت نکات ایمنی و بهکارگیری تدابیر لازم میتوانند نه تنها از بروز حادثه جلوگیری کرده بلکه مانع ایجاد خسارتهای مالی و جانی جبرانناپذیر هم شوند. از اینرو در ادامه راهکارهای لازم در پیشگیری از آتشسوزی و سوختگی در خودرو را باهم بررسی میکنیم.
- اطمینان از سلامت سیستم سوخترسانی: همانطور که میدانید یکی از اصلیترین علتهای آتشسوزی خودرو، نقص فنی در سیستم سوخترسانی است. در واقع فرسودگی و نشت سیستم سوخت میتواند منجر به آتش گرفتن خودرو شود. یکی از بهترین راهکارها برای جلوگیری از استهلاک و نشت سیستم سوخت در خودرو، رسیدگی و بررسی هر چند وقت یکبار آن است، این کار سبب میشود تا هرگونه خطر احتمالی که میتواند منجر به آتش گرفتن خودرو شود از بین برود و خطر سوختگی در خودرو کاملا تحت کنترل قرار بگیرد.
- رفع ایرادهای سیستم مکانیکی و الکتریکی: باطریهای خودرو اصلیترین بخش برق و الکتریکی در خودروها محسوب میشوند که میتوانند مستعد ایجاد مشکلات جدی در خودرو باشند. در واقع باتریها در هربار شارژ شدن سبب تجمع گاز هیدروژن در محفظه موتور میشوند و این امر در صورت عدم توجه و کنترل میتواند خطرات جدی را به دنبال داشته باشد.
- مجهز کردن خودرو به تجهیزات آتشنشانی: یکی از بهترین روشها در پیشگیری از آتشسوزی و سوختگی بهکارگیری بهموقع از تجهیزات آتشنشانی است. از همین رو بهتر است در داخل هر خودرو یک کپسول آتشنشانی تعبیه شود تا در مواقع لازم مورد استفاده قرار بگیرد: اما باید این نکته در خاطر داشته باشید که از آنجایی که کپسولهای آتشنشانی نیازمند شارژ سالانه هستند باید تاریخ تعویض آن را به یاد داشته باشید تا در موقعیت لازم موثر و قابل استفاده باشد.
سخن آخر
از آنجایی که حادثه هیچگاه خبر نمیکند، همواره باید هوشیار بود و با آگاهی کامل مانع از ایجاد خسارتهای جبرانناپذیر شد. خودروها به دلیل دارا بودن سیستمهای پیچیده سوختی و برقی همواره در معرض خطر حادثه آتشسوزی قرار دارند، اما با اندکی دقت و رسیدگیهای به موقع میتوان از بروز حوادثی از این دست جلوگیری کرد و خطر آتشسوزی و سوختگی در خودرو را به میزان قابل توجهی کاهش داد.